11-11-30

Här är anledningen till lite av min frånvaro.Kram <3

Snö

Idag var det julskyltning på stan.Så jag tog bussen in tillsammans med Midori för att möta Patricia på navet. Det visade senare sig att både Amanda och Emma-lee redan var på där.
Fin.
På julskyltningen fick man åka häst och vagn om man ville. Och när vi gått hela gatan fram och tillbaka några gånger bestämde vi oss för att gå in på H&M. Vi prövade mössor, vantar, mer mössor, tröjor med fina tryck på och några fler mössor. Tillslut köpte jag en pälsmössa som visar världen att jag är en riktig Norrlänning, Midori köpte en t-shirt utan att veta om den var fin eller inte och Amanda handlade bara kläder i färgen svart.Innan vi visste ordet av det hade det blivit mörkt och dags att åka hem.Då var det såhär fint på marken.

times ten

Virkar, dricker kolsyrat vatten och känner hur det kittlas i halsen medans jag planerar och letar efter inspiration till fotograferingen som kommer ske nästa helg om jag har tur. Pepp!

Skulle bli jätte glad om ni kunde länka till några fina bilder som jag kan inspireras av till fotograferingen :)

Somebody

Det har varit väldigt tomt här den senaste tiden men jag har helt enkelt mått för dåligt för att orka blogga. På måndag ska vi ringa till sjukhuset och fråga om vi kan får en tid där eftersom besöket till vårdcentrlen var det sämsta jag varit med om. Trots att blodprovet visade att jag hade alldeles för höra värden så fick jag inte medicin. Sedan är det ju jätte kul när man träffar en läkare som under 30 minuter bara sitter och glor drygt på en som om man vore galen.

Nu ska jag lägga mig och vila så att jag orkar skolan på måndag.

I don't feel very well right now.

Filmguiden 2

Två av de finaste filmerna jag vet.
Jane Eyre

Into the wild

I'm Going down down down.

Sinking.
Source

The Fear.

När hjärtat knyter sig.

Paradise


Fint.

Behind the mask

Se den i HD.

Såhär blev då filmen som vi hade som uppgift att göra på Medie Produktionen. Sitt kvar vid eftertexterna för att se bloopers ;D

För er som undrar så är jag inte med framför kameran, men man kan höra mig lite grann på bloopersarna. (bästa ordet?) Eftersom det är jag som filmat stor del av filmen.

*Ps. Det är inte meningen att den ska vara på dödligt allvar. Men jag tror att ni märker det.

- Julia <3

Forever

Just nu är jag för trött för att ens tänka.

3 för 30?

De senaste två veckorna har det varit fullt upp. Nästan all min fritid har gått till skolan. Resten av tiden har jag varit för trött för att blogga. Idag blev den klar i alla fall. Kortfilmen som vi hållit på med på medie produktionen. Är ni snäll kanske jag visar er den sedan. Fast jag varnar er. Den är 12 min lång och våran första film någonsin. Men jag blev jätte nöjd endå.
Fick tre Harry Potter böcker för en tia styck på eriks hjälpen i torsdags. Så bra./ I got three Harry Potter books for 1,48 each! Amazing.

For about two weeks I have used all my spare time at homeworks. But now its done. Our short movie. My classmates and I have been working on it for a long time. And perhapps I will show it to you. But I warn you. It's our first movie ever.

On my way.

På senaste tiden har hela min fritid gått till att virka dessa. Mormors rutor. Jag har räknat ut att jag behöver cirkus 150 stycken om det ska räcka till en halsduk. Jag kan bara säga att det är väldigt långt kvar.

Latley, all my sparetime have been used to crochet. Grannie squares. I will probably need about 150 of them if its gonna be enough for a cosy scarf. All i can say is that it´s a lot left to do before I'm done.

Only the unloved hate, the unloved and the unnatural.


Mycket händer just nu. Men tills jag uppdaterar, se detta.

Much is going on right now. But untill i update, se this.

Like a Feather.

En liten film. Se den i HD

A tiny film. Watch in HD

treason

Idag har jag inte mycket mer att bjuda på än detta. Har fullt upp med skolarbete, virkning och läsning. Men imorgon är jag nog klar med den nya filmen. Längtar efter att visa er.

Today I don't have much more to offer than this. I'm so bissy with homework, reading and crocheting. But tomorrow i think I'll done with the new film I´m working on. Can't wait to show you.

Det var för länge sen

Nu ska jag skriva det sista på samhälles uppgiften innan jag forsätter virka.

Now I'm gonna write the last part on my schoolwork before I continiue crocheting.

She is falling in the Valley

Idag har jag fotat fina Emma-lee. Som ver helt underbart snäll och följde med mig trots att våra fingrar höll på att förfrysa.

Collar

Ett halsband/ krage som jag gjorde igår kväll.
Du behöver:

* Tyg, gärna åt det tjockare hållet.
*Papper, penna.
* Pärlor eller gamla halsband.
* Nål och tråd.
*Lim, i massor.
* Ett snöre eller band.

1. Börja med att skissa upp formen på kragen på ett vikt papper så att båda sidorna blir lika stora. Om du inte vet hur du ska skissa den kan du googla på kragar, peter pan collar. Så får du upp några exempel.

2. När nu skissat färdigt kragen viker du ut pappret och lägger det på tyget och ritar av. Klipp sedan ut och vik in en halv cm runt hela kragen innan du syr fast det. ( Detta för att kanterna ska bli snyggare)

3. Antingen kan du bara limma fast längder med halsband på kragen eller så trär du på pärlorna på en tråd själv. Limma fast längderna på kragen. När du limmat fast pärlorna kan det finnas tomma fläckar kvar. Ta bara en pärla och limma fast den där det fattas.

4. (detta steg är valfritt) Klipp ut en ny krage från samma mönster i samma tyg och limma fast den på baksidan.

5. Vik under kanterna på dom två ändarna så att ögglor bildas. Sy fast. Trä in snörena/ banden och knyt fast dom i öglorna.
Klart :D

RSS 2.0