Välkommen till min PRINTSHOP!

Välkommen, välkommen in till min alldeles egna printshop!

Där kommer jag sälja prints av mina teckningar och målningar! För att kunna handla måste ni ha ett paypal konto, har ni inte det så kan ni höra med era föräldrar. Dessa prints passar perfekt att hänga upp på väggen i köket, vardagsrummet, hallen, sovrummet, ja vart du vill helt enkelt! Kanske har du någon vän som är tokig i rävar iklädd skjorta och tjocktröja, eller en fågelskådare till pappa? 

Svar på frågestund del 2Vad får dig att le?
Era fina kommentarer, människor som älskar varandra, människor som vågar vara sig själva, mina vänner och min katt.

 

Beskriv dig själv med tre ord. 
Perfektionist, ärlig, snällSkulle du hellre vilja bo vid havet eller i skogen? 
Jag vil hellre bo i skogen med träd som sträcker sig efter himlen, mossa som  är mjuk under fötterna, fina djur och fågelsång.

 

Finaste boken du vet? 
Jane Eyre skriven av Charlotte Bronte
Hur skulle du vilja att din begravningscermoni såg ut? 
Vacker med saker som visar vem jag varit, vad jag åstadkommit och vad jag drömt om. Sång som berättar om mitt liv och de jag älskar. Begravningen ska inte vara en plats för enbart sorg. Det ska vara en plats där man hyllar livet, går vidare men minns ändå vad som varit.Om du fick välja, vilka skulle dina sista ord vara innan du dog?
Lev, älska och dröm, men glöm inte vad som varitMer bilder på din katt, snälla? 
Ja, så snart han vill bli fotograferad!Tre platser som du vill besöka 
London, Berlin och trollkarlarnas värld (Hogwarts).

 


Vilken linje går du på gymnasiet? 
Jag går andra året på estetik och media linjen.

 

Vad skulle du helst vilja jobba med/inom? 
Spelar inte så stor roll, jag vill jobba med något som visar vem jag är och vad jag kan skapa.

 

Hej, du är så vacker på ditt sätt. ville säga det först och främst. Sen undrar jag om du kan tipsa om bra bloggar? 
Tack, tack, tack först och främst. Jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg där jag tipsar om mina favorit bloggar. Låter det bra?


har du någon syster? 
Jag har en lillasyster som är 13 år gammal. Hon har faktiskt dykt upp här på bloggen flera gånger utan att ni kanske märkt det?

 (Min syster)

 

Om du fick bestämma: hur ser din närmsta framtid ut? 
Jag kommer igång med min printshop, den får bra respons, jag blir bäst på matte (hahah, kommer inte hända), jag blir frisk och slipper besöka sjukhuset mer.


Vad är det bästa med att bo där du bor? 
Det bästa är att jag bara behöver gå 1000m så är jag omringad av skog och vacker natur.


Vad är det sämsta med att bo där du bor? 
Jag blir väldigt isolerad, det är jobbigt att ta sig till skolan, bussarna går en gång i timmen (om ens det) på helgerna, alla känner apan men apan känner ingen, man känner sig lätt som en fånge i ett litet samhälle där man ser samma människor varje dag.


Tycker du att människor förtjänar andra chanser? ps. Din blogg är bäst och nu har jag följt den i snart ett år. Ledsnar aldrig.
Jag har gett väldigt många människor andra chanser. Ibland förtjänar dem det och ibland kastar de tillbaka den andra chansen i ansiktet på mig och gör samma misstag igen. Även om jag inte vill erkänna det så förtjänar inte alla människor andra chanser. Men majoriteten av mänskligheten förtjänar andra chanser.

Tack ska du ha! Det gör mig så otroligt glad. Kram! Jag undrar vad du har för inställningar när du fotar alltså slutartid, bländare osv. Och är det olika beroende om du fotar inomhus/utomhus. 
Vilka inställningar jag har på kameran beror helt på vart jag är, vilket ljus det är och vad jag ska fota. Inomhus fotar jag med kortare slutartid och större bländare för att släppa in mer ljus i bilderna. Utomhus fotar jag oftast med både högre bländare och högre slutartid. Men om jag vill ha bokeh eller en oskarp bakgrund brukar jag sänka bländartalet och höja slutartiden ännu mer. Hur högt eller lågt ISO jag använder brukar bero på ljuset. Är det mörkt brukar jag låta ISO gå upp till max 800. Annars ligger det på 100 nästan jämt.

 

Inomhus: Slutartid 1/50- 1/200  Bländare: F1.8-F2.8  ISO: 200- 800

Utomhus: Slutartid 1/200- 1/2000  Bländare: F1.8-F12  ISO: 100
Vart är din fina "träd tapet" ifrån? 
Tapeten är från XL Bygg och heter Duro Essens 288-02 för att vara exakt.


Hold your hand at the level of your eyes

Nu är det så att jag vill tipsa om en av mina favorit filmer genom tiderna! Först vill jag be er att ta ett djupt andetag och släppa alla fördomar ni har om musikaler. Så, nu kan vi börja:
The Phantom of the Opera har jag sett på så många gånger att jag tappat räkningen.
Filmens huvudperson Christine Daaé är en av balettdansarna på operan l'Opéra Populaire i Paris på slutet av 1800-talet. När operan byter ägare träffar Christine sin barndoms förälskelse Raul som hon inte sett sedan de var barn.
När operans stjärna Charlotta lämnar operan i protest träder Christine fram och överaskar alla med sin sångröst. Hon får ersätta Charlotta och blir en succé.På operan viskas det om ett spöke, fantomen på operan som orsakar olyckor och hotar de nya operaägarna. Denne fantom kallar Christine för sin ängel som lärt henne sjunga, en ängel av musik sänd från sin avlidne far .
Fantomen och Christine har ett speciellt band men detta hotas av Christine's och Raul's förälskelse.
Filmen har ett fantastiskt foto och kostym. Sången förmedlar känslorna mellan karaktärerna på ett ypperligt sätt.

Sammanfattningsvis så är detta en film som man måste ge tid åt för att ta in allt som händer, karaktärernas förflutna och deras känslor. Detta är hitills den vackraste, sorgligaste, gripande musikalen jag någonsin sett. 
 
"Hold your hand at the level of your eyes"

Svar på frågestund del 1 - VIDEOINLÄGG

 
Här kommer första delen där jag svarar på frågorna ni ställde när jag hade frågestund. Denna del består av ett videoinlägg och som ni nog märker så är jag ganska nervös och spänd. Det är ju trots allt inte varje dag man sitter och pratar med en kamera!

Snart är det dax!

Nu sitter jag och väntar på att potatisbullarna (mums) ska bli klara och myser med gråaste katten. Snart ska jag ta en promenad till busshållplatsen och åka in till stan för att möta mina vänner på bion. Vi ska såklart se på Breaking Dawn del 2! Här hemma har jag riggat för att filma imorgon eller på söndag. Jag ska ju försöka vara seriös och modig nog att filma mig själv när jag svarar på era frågor som ni ställt mig. Hahaha, vi får se hur detta går.

Ni har tills inatt på er att ställa frågor här!

12 dimmiga dagar med instagram. (@ImDevined)

Det bästa med söndagar är att man kan koka gröt med frukt och nötter på morgonen och sedan ta en promenad i morgondimman.
Min rosiga tröja är ungeför det finaste jag har. Det är lite sorgligt att det blir mörkt så fort nu, fotoljuset rinner ur händerna på mig.
En kattsvans som river ned bestick precis när man ska ta lunch bilder. Snö snö snö.
Filmar till en musikvideo i morgondimman. Äter äpple till allt.
Universums godaste frukost består av chai latte, skorpor med marmelad, grekisk youghurt med nötter och tranbär. En gosig katt som man kan lägga örat mot och lyssna på när han spinner.
Möblera om rummet och rensa bokhyllan. H Ö S T.

ps. Min instagram: @ImDevined

psst. glöm inte att jag har frågestund just nu.

En söndag

Idag har jag glittriga naglar för imorgon är det måndag och då måste man  ha lite glitter så man inte deppar.
Hela helgen har jag hållit på med förberedelser för öppnandet av shopen. Ha tålamod! Det kommer så småningom.
Samtidigt håller jag på med ca 10 grejer på samma gång det är därför det inte blir så mycket tid över till bloggande.

Ni missar väl inte att jag har frågestund just nu? Är ni tillräckligt många som frågar kanske jag gör ett videoinlägg. Vad tror ni om det?

Ni som funderar


Gamla, nya läsare det har gått nästan ett år sedan jag hade en frågestund sist. Under året som gått har ni blivit allt fler, mycket har förändrats och jag har utvecklats som människa. Nu har ni chansen att skriva ned era funderingar så ska jag göra mitt bästa att svara på dem. Ni får fråga hur mycket ni vill tills nästa fredag (16/11)

Hoppar, stampar på hjärtat trampar

Ett steg fram, två tillbaka.


Målar, skissar, ritar men allt blir antingen förstört, fel eller fult. Inget duger, det här kravet på mig själv att allt ska bli perfekt. Men när inget blir perfekt vill jag hoppa, stampa på hjärtat trampa. Letar inspiration men blir bara ännu mer förtvivlad. Hur ska detta gå?

Men jag vägrar ge upp, måste resa mig igen. Denna vision ska inte tyna bort, denna svacka blir säkert kort. Kastar pengar hit och dit på saker som bara blir skit. Får inte ge vika, får inte svika. Jag gör ju detta för er, för mig, för oss. Detta ska bli av förstås. Men jag behöver tid, behöver mod för att släppa på kraven och släppa fantasin fri. För att släppa ut tankarna som finns här inuti. 

Bakom dimman


En dimma som lägger sig över landskapet som ett tunt lakan av mysterium. En dimma som gör luften tung att andas och vägen svår att se. En dimma som för med sig tystnad, kyla, vildmark och gåshud. En november dimma som gömmer mänskligheten och allt den förstört. Bakom dimman väntar vildmarken. Du behöver bara ta steget.

RSS 2.0