Farväl september

Ni har skrivit så fina och fyndiga rubriker i inlägget under! Komm gärna med fler, ni får skriva hur många ni vill! 

Idag tog jag en höstprommenad och andades in det sista av september luften. Löven som faller från träden, landar i mitt hår och prasslar under mina leriga kängor. De sista blommorna som jagar efter solens varma strålan innan den inte längre biter på höstkylans vindar. Farväl september.

Er önskan är min lag

Eftersom jag är lite villse just nu och jag vill veta vad ni vill se här på bloggen så tänkte jag att ni får bestämma vad jag skriva om. Ni skriver helt enkelt en rubrik ni önskar att ett av mina blogginlägg ska ha i en kommentar. Sedan tolkar jag eran rubrik på mitt sätt och gör ett blogginlägg med eran rubrik därefter. Förhoppningsvis blir vi alla nöjda och glada. Låter det bra?
 
(jag bjuder på en gammal gif)
Pussar och kramar under höstgranar.

Tweet tweet.

Jag har nog aldrig berättat för er att jag har twitter. Klicka bara på fågeln!

Höst favoriter

Hej världen. När detta inlägg publiceras så sitter jag på sjukhuset och väntar på att bedövningen ska värka innan jag får komma in på operation. Jag kommer må skit. Speciellt dagarna efter. Men jag hoppas att jag kommer kunna blogga ändå, men jag vet inte.

Tillbaka till det viktiga. Hösten är här på riktigt och jag kan knappt fatta det. Som jag har längtat efter tjocka tights, dr martens, koftor, skjortor, höstiga klänningar och kjolar. Därför tänkte jag visa några av mina finaste höstkläder.
Den svarta klänningen kommer från rutmfl. Den vita koftan hittar ni på H&M, likaså den vita kortärmade tröjan med den fina paljettkragen. Skärpet är secondhand och katten kommer ifrån Liden.

Sedan så måste jag berätta att jag har en liten överaskning till er som jag håller på att jobba med. Allt är inte 100% men jag hoppas att jag lyckas och att ni tycker om det. Vad det är vill jag inte avslöja förns jag är färdig. Kramar!

En tisdags väska.

Sånt här brukar min väska kunna innehålla nuförtiden.

Min sångfågel

Regnet som faller
Från molnen ovanför
Instängd bakom galler
Hans stämma är allt jag hör 

Högt och lågt på samma gång
Ljuder hans stämma i en sång
Gallret håller mig inne
Men inte stillar det mitt sinne

Som ett vilddjur är jag i min bur
Försöker överleva men jag vet inte hur
Av och an går jag i panik
Genom läpparna rymmer ett skrik
Ett skrik som ingen hör
Så ensam jag tror jag dör

Tid har passerat sedan han försvann
Världen blev en öken en savann
Utan honom finns inget kvar
Jag kan inte minnas vem jag var
Men regnet forsätter falla
Även om han slutat tralla
Min sångfågel min kära vän
Jag hoppas vi ses igen


Ett orosmoln som flyger omkring och förstör allt i sin väg

Hej mina diamanter. Just nu är jag som ett orosmoln som flyger omkring och förstör allt i sin väg. Det är mycket nu. Tyvär så är inte allt bra. Vissa saker är helt åt helvete faktiskt. Onsdag. Onsdag, onsdag, onsdag. När jag blundar, onsdag. När jag öppnar ögonen, onsdag. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Jag är rädd för onsdag. Jag är rädd för sjukhuset, jag är rädd för operationssalen, jag är rädd för filten dom kommer täcka över mitt ansikte med. Jag är rädd för klämman som kommer tvinga mina ögonlock att hållas vidöppna. Jag är rädd för linjalerna som kommer tryckas mot mitt öga. Jag är rädd för nålen. Den där jävla nålen som kommer stickas in i ögat och göra illa mig. Onsdag kan dra åt helvete och mitt öga likaså.

Jag hoppas verkligen att ni har det bra i höstvädret. Att ni slipper gå och tänka på hemska och dåliga saker hela dagarna. Om inte så kan ni alltid skriva till mig.

När jag inte har varit ett orosmoln har jag målat, druckit te, lyssnat på vinyl och skrivit.


Fynd.

Förutom mattan så hittade jag en fin lampskärm för 18 kr, en gammal lampfot för 25 kr och massa gamla galgar.  Sedan så kom jag på att jag inte visat en riktig bild på hur mitt ombre hår blev, därav den stela bilden på mig.

På senaste tiden har jag funderat lite på att ha någon slags frågestund. Hojta till om det skulle vara intresant!

and now I sit by your side


Idag gick jag på second hand affärer och sökte efter fynd. Och fynd gjorde jag! Bland annat denna underbara matta för 125 kr. Värt varenda öre! Vad jag köpte mer får ni se någon annan dag. Tills dess kan ni väl lyssna på denna helt fantastiska låt av det svenska bandet Mando Diao.

Höstdagar med instagram

Eftersom jag inte haft så mycket tid till att fotografera med kamrean tänkte jag visa lite vad som hänt i min instagram på senaste tiden.


Jag prövade en klänning med finaste kragen på h&m som jag tyvär inte köpte. Har även spenderat tid på sjukhuset, vilket jag hatar fulltsändigt.

Lite kreativitets ryck har jag fått lite då och då.

Legat i sängen och myst med min nya bok (En studie i rött av Sir Conan Doyle)

Igår var jag hos Amanda och Therese och lyssnade på Bon Iver på vinyl samtidigt som jag, Patricia och Emma-lee gjorde ombre!

Jag har varit sjuk och bara legat hemma i sängen och snorat.

Fick en ny ryggsäck som jag visade er. Det har varit höstväder och dimma.

Mat, mat, mat.....

Sist men inte minst så har jag gosat massor med denna gråa klump av kärlek.

Vill ni se mer så heter jag @ImDevined där!

Idag skiter jag i allt som betyder något

Måndag nu igen. Efter några veckor i skolan har jag börjat komma in i den där rytmen. Vakna tidigt, äta en snabb frukost, springa till bussen, gå på lektioner, åka bussen hem, kasta av mig ryggsäcken, lägga mig i sängen och tänka, tänka att jag ska plugga men det slutar med att jag ligger kvar i sängen och ser på film, somna tidigt för att sedan vakna igen.

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag. En enorm klocka som tickar. Räknar alla sekunder, minuter, dagar och veckor som försvinner. Jag har inte tid, jag hinner inte, jag måste göra det och det och det och det. Vill ta en hammare och slå sönder tiden. Sluta gå, sluta räkna allt jag inte hinner göra.

Måndag nu igen. Ligger i sängen och tänker på tiden, på solnedgångar och på stjärnhimmlen. Tänker på allt utom allt det där jag borde tänka på. Idag är det måndag och jag skiter i allt och ibland är det helt OK. Alla behöver en måndag där ingenting betyder någonting. För om sju dagar är det måndag igen, tusentals måndagar kommer passera så varför inte spendera denna måndag som en arg tonnåring som inte bryr sig om något.
Luktar nytt.

Imorse klev jag upp tidigt för att hinna ta en power walk innan frukosten.

Till frukost åt jag ägg med körsbärstomater och äpple med keso. Så himla gott.

Av pappa fick jag denna läderryggsäck som tillhört min farfar. Den är helt oanvänd och lädret är sådär stelt och luktar nytt. Jag älskar den.

Under hösthimlen


Idag är jag sjuk. Sjuk som i: ligga i sängen hela dagen, äta minimalt med föda och leva på halstabletter och alvedon istället. Nu när jag inte gör något annat än att ligga orörlig i sängen vore det fint om ni kunde tipsa om fina/bra filmer och serier. Eller musik som det sjunger ensamhet och höst om.

I gengäld ger jag er en liten lista med "musik som det sjunger ensamhet och höst om" som man kan lyssna på UNDER HÖSTHIMLEN

September

Nu när det är september. Nu när det är höst finns det nog inget godare än att baka blåbärspaj och dricka hett te.


Sedan så har jag äntligen fått hem mitt fina skal som jag beställde. De flesta ser nog att det är finaste omslaget till albumet Bon Iver. Om ni vill göra ett eget behöver ni bara googla runt lite. Det är så himla roligt att man kan göra mer personliga skal som inte så många andra har.


RSS 2.0