Nio delar ur tre bloggar.

Ni som gör allt fantastiskt:

Wilma



Pauline



Nicolina



Jag älskar när jag hittar nya bloggar som får mig att häpna, bli inspirerad och fascinerad. Jag kan bara gissa att ni också tycker om det. Så jag ska försöka göra ett inlägg varje vecka med fina bloggar.

Och ni kan väl länka några av era bästa bloggar i kommentarerna så kommer dem kanske med? <3

När för mycket händer på en och samma gång.

Helgen har bestått av:Grålle som varit på mycket konstigt humör den senaste tiden. Ena stunden springer han runt i huset som ett vilddjur och andra så kryper han under mitt täcke och somnar sekunden han lagt sig.Hittade finaste finaste finaste sammets kjolen på Monki som jag stod ganska länge och tvekade över men som tur var köpte jag den <3På röda korset köpte jag en marinblå pliserad kjol för 10 kr (!) som var några storlekar för stor. Jag sprättade upp hela sömen i midjan och kortade av resorbandet nån decimeter. Sedan så kortade jag den med 30 cm på längden också.
Har letat som en galning efter dessa platå sneakers från H&M. Det visade sig att dem hängde på andra sidan hyllan.
Två korta koftor till min nystartade samling. Den till vänster är seconhand och kostade 30 kr medans den till höger är från monkis rea.
En liten del av min samling av korta halsmand/kragar. Åh vad fint det är. Jag önskar att jag hade på mig dem varje dag.
Hej. Jag hade ju glömt berätta för er att jag klippte håret för någon månad sedan.

Hoppas att ni har det bra. puss <3

Bland naturens egna vinter vågor.

Jag bor på marken, bland naturens egna vinter vågor. Du tror jag är rädd, att jag gömmer mig, försöker dölja min själ som gläntar. Men det är jag som är modig. För jag vågar leva. Du som står där stolt och rakryggad mitt ute på fältet ser inte vad som dig väntar.

Fyrtiotre ord plus åttionio till.

Det är så kallt nu. Mest av allt vill jag bara ligga hemma i den varma sängen och kolla på Skins.

Sedan blev hela min plan med novellskrivandet förstörd. Läraren bestämde sig för att tilldela oss en bestämd början som vi skulle forsätta skriva på. Men kanske när jag får tid att skriva klart den andra. Den riktiga novellen. Som nu består av 239 ord men som kommer bli mycket längre.


Ni kan få läsa fyrtiotre av orden som är början av novellen. Kanske är det inget att forsäta på. Men det får NI avgöra.


Fortare än någonsin


Jag vet att hennes hjärta slår snabbare när jag närmar mig, jag kan höra det. Som en trumma, en trumma i hennes bröstkorg. Hon vet redan att det är jag, innan hon med ett ryck på huvudet tittar upp.  Det gör hon alltid.

Helgen...

Jag håller fortfarande på att virka ihop mormorsrutorna till halsduken, som jag vet inte kommer blir
klar på länge.
Jag gjorde en ring i kedjor.

Jag känner att jag inte har något vettigt att skriva till er. Vad vill ni veta? Vad vill ni se mer av?



Nu ska jag forsätta kolla på Skins.<3

Mytubo.

Jag har nyss skaffat mig Mytubo, vilket funkar typ som Instagram, fast för oss Android användare. Där heter jag också Devined. Himla rolig app tycker jag <3


Jag uppdaterar ganska ofta där. <3
Ladda ned appen här, gratis!
Alla bilder är fotade med min mobilkamera ;)

Ibland...

Ibland får man drömma. Sluta tänka och bara flyta iväg. För i drömmarna är inget verkligt.

Nästa vecka kommer jag börja skriva på en novell till en svenska uppgift. Om jag vågar kanske ni får se den när den är klar. Om ni vill?

Remember remember the fifth of november.


V for Vendetta. Måste nog vara en av dem bästa filmerna någonsin. Se den.

1,2

Vilka är ni?

Jag är nyfiken på vilka ni är som läser min blogg. Berätta om er själva <3

DIY Pappersfåglar.

jag har inte gjort videon.

Ungefär såhär går det till när jag viker mina fåglar.

Bones.

Lyssnar på vinyl, virkar ihop 60 mormorsrutor, dagdrömmer och redigerar bilder.

Vad gör ni en lördag som denna?

Lonely Heart Beats V


20:25

Jag uppdaterar snart snart snart. Måste måste måste bara göra läxorna. Men ni kan kolla in på min Tumblr medans <3

Katter, Bon Jovi, lockigt hår och bort domnade fingrar.

För att han är så fin <3

Varit ensam hemma hela dagen. Gosat med en grå pälsboll.Dansat brevid skivspelaren till Bon Jovi. Virkat. Kollat på serier. Gjort läxor via webcam. Ätit samma mat till både lunch och frukost. Sjungit till Bon Iver tills halsen gjort ont. Gått ute i kylan och fått röda kinder, lockigt hår och bort domnade finngrar.

Tusen stjärnor och tjugotvå pappersfåglar

Universum är det vackraste som finns.


Numera hänger tjugotvå pappersfåglar ovanför min säng. Innan jag somnar ligger jag och blåser på fågrarna, vi flyger tillsammans och dem tar med mig till drömmarnas värld.




Bästa planchen, underbaraste tröjan och finaste böckerna som jag köppte idag för en billig peng. Seconhand är nog bland det bästa som finns.


Jag hoppas ni har det fint.

Här är Jag - SVAREN



varifrån kommer bloggnamnet "devined? och tack för en grym blogg!

Det är faktiskt mitt mellannamn. Fast med ett extra ”d” på slutet. Devine heter jag i mellannamn. Åh tack själv<3


Vad för slags mode/kläder tycker du om just nu?
Jag går nästan jämt i svarta strumpbyxor, skjortor, tjocka tröjor, koftor och mina dr martens med gula skosnören. Sedan så tycker jag himla mycket om kläder med djur på. Vargar, ugglor, renar och kaniner. Sedan så köper jag nästan allt jag har på mig Secondhand.

Bästa låten du kan komma på just nu? I can’t make you love me-  Bon Iver

Har du ett sommmarjobb och i så fall vad? Har inget sommarjobb ännu (tyvär) men jag vill väldigt gärna ha ett. Förra året så jobbade jag på kommunbiblioteket i nästan ett år.

Hur lång är du? Jag tror jag var 170 cm sist jag kollade.




Favoritfärg? En blå färg, nästan som natthimlen och den sommarblåa himlen blandade med varandr.

Var får du inspiration ifrån? Allt. Människor, ord, musik, fotografier, konst, kläder, himlen och andra människors verk.

Vilket land är ditt favorit land? Jag tror det är Frankrike.

Vilken stad är din favorit stad? Åh, Paris.

Ifall du fick resa vart du ville, vart skulle du resa då? Till Frankrike, Paris



Finaste artisten och finaste låten som du lyssnade på under 2011? Bon Iver- Perth

Hur vill du att 2012 ska bli, några särskilda mål? Helt fantastiskt underbart fint. Jag måste bli mer social. Träffa vänner, kanske någon pojke också.

Hur gammal är du? 16,5. år

Vilken kamera fotar du med och när började du fota? Jag fotograferar med en canon EOS 1000D som jag köpte den 25 december 08:13, 2011 på Elgiganten. Jag började fotografera lite sommaren 2010 med mammas och pappas gamla kompakta digitalkamera.

Vilken kamera filmar du med? Jag brukar låna skolans canon 550D, den har en filmfunktion, som jag brukar sätta mitt egna objektiv på.

Var redigerar du dina otroligt vackra filmer (ni som inte har sett dem kan titta här:http://devined.blogg.se/category/film.html )
Åh, tack. Jag redigerar, klipper ihop och sparar filmerna i filmprogrammet adobe premiere pro CS5

Vad ska du göra i sommar? Så mycket jag bara kan.

Vilken årstid är bäst? Sommaren. Det är så himla fint ljus då.

Favoritfotograf? Nirrimi Hakansson tycker jag är himla duktig, hon är så ung också.

Inspirerande bloggar? NicolinaFrida, Maria, NirrimiLinnéaLisaMaja och Petronella, det finns ju hundra andra fina bloggar också.


Har du några framtidsdrömmar? Jag vill lyckas i livet precis som alla andra. Vara lycklig.

 

Vilka objektiv har du och vilket är ditt favoritobjektiv? Jag har två objektiv, standard objektivet för canon efs 18-55mm. Sedan det bästa bästa bästa objektivet: canon 50mm 1.8.

hur brukar du redigera dina bilder? :) Jag ändrar mest färgerna och ljuset. Men ibland brukar jag lägga till en mjukare effekt i kanterna på bilden.

Berätta om ett musikminne! När Midori och jag stod på busshållpatsen i vintras och försökte lära oss en låt utantill medans vi frös fötterna av oss. Vi hade våra egna hörlurar i öronen så vi försökte starta låtarna sammtidigt så det blev synkat. Vilket inte gick så jätte bra alltid så vi sjöng helt osammanhängande.

Vad är du mest nöjd med när det kommer till dig själv och finns det något speciellt som du skulle vilja uppnå under år 2012? :) Mina läppar tycker jag är fina. När jag inte biter sönder dem. Ska försöka bli socialaste människan på jorden. En riktigt svår utmaning för mig.

tror din blogg blivit lite galet? eller ska den se ut så? :) Åh, jag vet inte riktigt vad du menar. För mig ser den ut som den ska.

varför började du blogga? För att ha någon stans att ladda upp bilderna jag fotograferat.


varifrån hittar du inspiration?
Universum och allt i det.




The ORIGINAL



Åh, idag fick pappa bort skivtallriken så han kunde byta drivbandet på skivspelaren. Sedan dess har jag lyssnat på så himla mycket fint. Elvis, Michael Jackson, Steve Miller Band, Percy Sledge, The Who, Dire Straits och Elton John.

När man dammar av gammla skivor som inte spelats på flera år, lägger försiktigt nålen på skivan, sänker ner den och musik från högtlarna fyller varje skrymsle av mitt rum.

Allt blir så himla mycket finare på LP. Älskar känslan.

Vem, vad, när, hur, varför?- FRÅGESTUND


Här får ni en blid på mig med ett snett leende, som jag tog under en fotografering i december när jag stod ute i kylan och frös om händerna...(där av de röda kinderna och näsan)

Ni har blivit så många fler som läser allt jag skriver och jag känner att jag inte varit så himla personlig i bloggen. Så jag hoppas att några av er har en fråga eller två, ställ så många ni vill!

Alltid

Era ord.





▲ jag är förälskad.



▲ jag och min kompis var på stranden i solnedgången, någon vecka efter midsommar, då sommaren är som finast. och vi satt där i våra handdukar och pratade om allt och ingenting. solen gick ner men sommarhimlen blev aldrig riktigt mörk. vi satt och lyssnade till sorlet från glada människor som blandades med ljudet från stilla vågor. åh gud vad jag längtar till sommaren.



▲Mina två bästa vänner har precis flyttat utomlands och jag känner mig så himla ensam. Men så kramar Han mig och säger att "Du har mig i alla fall, alltid. Det kan du vara säker på"







▲ I Oktober 2010 lämnade min andra halva mig, en del av mig försvann. För när han försvann tog han allt med sig, min värld rasade samman, det var bara jag och minnena kvar. Jag vill inte ha några minnen, minnena gör ont. Jag vill ha honom, mitt hjärta. Hans vackra ögon och mjuka päls.
Att leva utan den man andas för är omöjligt. För jag lever inte. Jag andas och jag går runt här, men lever; nej. Jag skulle göra allt för att få se in i hans ögon nu.

Allt jag vill ha är honom, allt jag inte kan få är honom.

Jag kan visserligen beskriva det vackra också. Allt han gav mig.

Jag var aldrig rädd med honom, jag var hundra procent trygg. På hans rygg, vid hans sida, med honom i tanken - kunde jag göra allt. Han var min bästa vän. Jag tillbringade timmar i hans box, för närheten av honom gjorde mig lugn. Han gav mig ALLT.
Han gav mig den bästa tiden i mitt liv. Ett år och fyra månader. Han fick mig att tänka på andra sätt, han fick mig att lita på honom. Utrustning blev överflödig med honom, allt som behövdes var VI.
Jag älskar honom mer än vad som går att beskriva.
Jag är honom evigt tacksam.

Jag har fått pussa hans mjuka mule.
Jag har fått se in i hans vackra ögon.
Jag har fått vara helt orädd tillsammans med honom.
Jag har fått flyga fram med honom.
Jag har fått en fantastiskt tid med honom.
Jag har fått uppleva honom.

Vilka har haft den turen? Jo, jag.
Han är ALLT.





▲ i maj har jag varit alldeles nerkärad i samma pojke i fyra år. han går i min klass och är nog min bästa killkompis, och det är anledningen till att jag aldrig gjort något åt det. varje gång jag ser på honom gör det ont inombords för att jag vet att han inte är min och när jag får höra allt han gjort med andra flickor är det som kalla järnhänder om mitt hjärta och jag går sönder lite mer för varje gång. det gör ont när jag vet att han håller någon annan i handen, smeker någon annan över kinden eller kysser någon annan flickas läppar. så istället ler jag och förtränger smärtan i bröstet medan jag lyssnar på håkan hellström och försöker tänka på att någon gång går det väl över. det måste det göra.





▲Det sägs att kärleken är inte nånting man kan se. Den bara finns och allt man kan göra är att känna den. Det sägs att kärlek är glädje.
Men det tycker inte jag. Jag känner den genom hans lukt, värme, röst, andedräkt, närhet men jag ser den på hans läppar. De är smala, ibland lite spruckna och alltid ljusröda. Jag kan se den på hela hans kropp. Hans släta panna som han tyvärr gömmer under hans lugg; mandel-formade bruna ögon med svarta, tjocka fransar; mjuka kinder; haka med lite stubb; svala ögon; hals som alltid är varm och har en underbar lukt; solbrända, muskulösa armar; fasta mage med gulligt hår under naveln; bröstkorg med några svarta hårstrån. Jag kan hans kropp bättre än min egen trots att jag kontrollerar den flera gånger om dan. Jag kan hans kropp utantill.
Kärlek är egentligen ett namn på en samling på en massa olika känslor. Glädje, sorg, hat, svartsjuka, lättnad, trygghet.
De känslor gör kärleken till den svåraste grejen i hela mitt liv
men jag kan dö för den. Jag kan dö för honom.
Det är min egen privat beskrivning av kärlek.
i maj har jag varit alldeles nerkärad i samma pojke i fyra år. han går i min klass och är nog min bästa killkompis, och det är anledningen till att jag aldrig gjort något åt det. varje gång jag ser på honom gör det ont inombords för att jag vet att han inte är min och när jag får höra allt han gjort med andra flickor är det som kalla järnhänder om mitt hjärta och jag går sönder lite mer för varje gång. det gör ont när jag vet att han håller någon annan i handen, smeker någon annan över kinden eller kysser någon annan flickas läppar. så istället ler jag och förtränger smärtan i bröstet medan jag lyssnar på håkan hellström och försöker tänka på att någon gång går det väl över. det måste det göra.


 


▲2011 har varit det bästa året i mitt liv. Jag har blivit kär, gått på konserter, lärt mig åka snowboard, grillat, badat, solat, åkt till Göteborg med mina vänner, gått på festival, varit på landställen, varit på mallorca, åkt till italien och konfirmerat mig. Allt detta innan skolan började.
När skolan började slutade jag leva, jag slutade träna, jag blev sjuk, förhållande avslutades och jag begravdes i läxor. Under hela hösten och vintern har det inte hänt någonting och jag har inte gjort någonting heller.

Men nu försöker jag ta nya tag och se fram emot en tid med gymnasieval, nationella prov, en klassresa till Malta med världens finaste klass, coldplay konsert och landställsbesök. Förhoppningsvis skidåkning och jag vill, vill så gärna bli kär igen. Men jag vet inte om det går. Jag vet inte. Nu vill jag börja om igen. Jag har raderat alla sms och bilder som får mig att gråta, raderat hans nummer och tvingar mig själv att inte förfölja honom på facebook. 2012 ska bli bra

 

alla bilder är från weheartit.com


Forever more.

Medan jag städar rummet, byter sängkläder och sjunger till Bon Iver kan ni väl berätta något? Om något fint, hemskt eller något vardagligt. Kanske gör jag ett inlägg med fina bilder till era texter.

Burkar och sånt.

Eftersom flera av mina fina glasburkar fått stått tomma sedan kart-lådorna blev färdiga så fick dem bli terrarium.I en av burkarna bor guldrenen tillsammans med flugsvampar och kott-träd.Grålle tyckte det var himla intressant med mossa och plastsvampar i en glasburk.Sedan så måste jag visa detta fina halsband jag köpte idag. Med en räv och allt!

i skuggan.

I några få ögonblick sken solen genom mina persienner innan den lade sig för att sova.

Bland det finaste som finns.

Gamla kartor måste vara det finaste som finns. Men det är inte alltid dem finns att köpa, och gör dem det är dem offta ganska dyra.Så jag funderade och funderade och komm att tänka på att jag redan hade två gammla kartor hemma. I en gammal kartbok som jag köpt secondhand för 10kr i sommras. När jag köpte boken hade jag inte en tanke på den två gammla kartorna som fanns i första och sista uppslaget, jag ville bara ha dem vanliga sidorna i boken.Men när jag bläddrade i kartboken framm och tillbaka flera gånger igår när jag pysslade med mina kart-lådor så fastnade jag för dem två kartorna. Det enda problemet var hur jag skulle få loss dem ifrån boken utan att förstöra dem.Så jag tog fram den gammla hederliga skalpellkniven, eller vad man nu kallar det. Det tog säkert en timma att försiktigt skära loss kartorna.Men det gick tillslut!Så jag möblerade om min vägg lite.

En del av världen i ditt rum.

Om har en kärlek till kartor, jordglobar eller helt enkelt världen så är denna tutorial/ DIY perfekt för dig! Och för er andra så är det enda som kan stoppa er eran egen fantasi! Varför inte byta ut kartorna mot notblad, serietidningar eller nyhetsartiklar?För att göra dessa världsliga lådor behöver ni:
Lådor - såklart.
En kartbok, en karta eller vad du själv vill.
Sax, tapetklister eller vanligt papperslim, pensel och ett säkert underlag, som mitt golv täckt med reklam till exempel.Börja med att klippa ut delar från kartan  lite större än lådan. Detta kan göras olika beroende på storleken på lådan och storleken på kartan/pappret. Om du har en stor karta kan du bara slå in lådan som du slår in paket (fast locket och lådan försig)Placera sedan kartan på lådan och flytta runt biten så du set vart den passar bäst. Vik sedan pappret/kartan kring lådans kanter så det blir lättare att sätta den på samma ställe sedan när du limmat.Limmet i all ära.Pensla limmet på antingen kartan eller lådan, det väljer du själv.Tryck fast kartan/pappret och stryck med handen eller en linjal försiktigt bort luftbubblor som kan ha bildats.För att fästa kartan/pappret på ovansidan limmar du lådan och viker sedan över pappret så att kartan inte slutar precis vid lådans kant.Samma gör samma sak med locket.Och såhär fint kan det bli!

En resa till Hälsingland, genom bilrutan.

För några veckor sedan åkte jag till mormor och morfar som bor i Hälsingland med min familj. Oh vad jag tycker det är fint där. Bondgårdar, hagar och hästar vart man än vänder sig.
Dessa bilder är endast tagen när jag åkte i bilen. Det är så himla spännande att fotografera genom bilrutan, för man vet aldrig riktigt vad som kommer med på bild. Till exempel mannen och hunden vid skåpbilen, märkte inte att jag fotograferat dem förns jag bläddrade genom alla bilder.


Jag vill verkligen tipsa er som är passagerare i en bil att fota som bara den! Men kommihåg att ha en hög slutartid om ni vill ha skarpa och detaljerade bilder. Min slutartid var ca 1/4000 när jag fotade dessa bilder. Lycka till! <3

Sånt där som är fint.

Nystartade lilla samling. För på fredag drar pappa fram hans gamla skivspelare! åh kommer lyssna varje dag. Himla mysig att ha en egen liten LP- masskin inne på mitt rum. LÄNGTAR

Sedan så är jag himla sugen på att köpa Bon Ivers skiva i LP format... alla låtar på den skivan är så himla fina, och omslaget är ju att dö för<33

Kan inte ni tipsa om några LP- skivor som ni tycker är bra så kanske jag kan hålla utkik efter dem. Är nyfiken på ny musik. Det behöver inte vara nyproducerade skivor. :D

winter is coming

Jag blev väldigt förvånad, men himla glad också såklart, när jag loggade in på eftermiddagen och såg hur många fina kommentarer jag fått! Jag blev helt uppspelt och beslutade mig för att läsa igenom och svara på alla kommentarer (hoppas jag inte missat någon) så det tog väldigt lång tid innan jag såg att min (!) bild var på sidan av bloggen!

Åh är så himla glad just nu<3 Ni är så snälla och rara som skriver så fina saker. Ni ska veta att jag läser varje liten fantastisk kommentar och låser in den i ett litet fack i mitt hjärta. Jag hoppas att några av er som hittat hit stannar kvar hos mig <3 Kram.


Det märks att det börjar bli vinter på allvar nu. Det blåser så mycket att jag känner hur vinden rycker tag i mig, det är så kallt att när jag andas fryser luften och bildar små vattendroppar som lägger sig på håret och fryser till is. Snön under mina fötter knastrar när jag går och skogen som förut var fylld med sjungande fåglar ekar nu tom.

Light

Jag blir så hjärtligt glad för alla era fina kommentarer. Bara så ni vet. Puss<3

Sedan så funderar jag på att kasta om lite här på bloggen. Kanske inte så mycket. Men bara lite grann. Några av er kanske har några ideer på hur ni skulle vilja att det skulle se ut här?

Falling through lost spaces.

Gör inte så mycket. Väntar på att dagarna ska gå. Sitter vid värmeelementet och lyssnar på vinden utanför. Snart börjar skolan. Åh vad jag längtar, fast ändå inte.

In the endless sky we are but one

Rymden, stjärnorna, solen och månen. Så nära men så långt borta.

RSS 2.0