Hela min själ.

Klicka på bilden.
En spellista till er. Från mig. Med vackraste musiken, betydelsefulla texterna och bästa sångarna.
Låtar som hörts av miljontals människor, men även dem som ännu inte fått den kärlek dem förtrjänar. Era bästa sånger blandat med mina. Tillsammans får vi den bästa listan någonsin.  Tack.

I lost my time here

I tunna kläder, underbart ljus och med en frussen katt på axeln fotograferade Midori och jag. Även fast vi bara gick i skogen bakom hennes hus så var skogen lika vacker och mystisk som i en film. Att det var 6 minusgrader ute och jag bara stod i en klänning utan armar och en kofta gör det hela ännu mera filmiskt.

De tre bilderna på mig har finaste Midori fotograferat.

Att hon mutade mig med godaste brunlimpan så jag skulle publicera detta inlägg på fem minuter gör henne bara finare <3

jag väntar på stjärnorna.

mjau

Med guldiga djur i håret, en katt som knuffar kamera stativet och nytvättat hår som luktar hallon sjunger jag till Bon Ivers ljuva toner. Varje kväll drar jag upp persienen och ser upp mot himlen. Men varje gång blir jag lika besviken, för stjärnhimlen göms av tjocka moln och dimma.

Ni kanske vill tipsa mig om några fina låtar?

flyter i rymden.

I dammkornen som svävar i luften ser jag små galaxer. Galaxer, precis som den vi lever och andas i. Med svarta hål, stjärnor och planeter. Med en planet där människor lever. Och där sitter det någon precis som jag och ser på damkornen som svävar i luften och tänker att det måste vara små galaxer. Galaxer så små men som fortfarande är så stora. Som dansar i vinden.


bildkälla.

Hanging around

Morfar skrev ut några av mina bilder på fotopapper som får pryda min vägg just nu :')

Om du dör så dör jag med dig.

Dagarna bara flyter förbi. Jag följer med i strömmen utan någon tidsuppfattning.

Nu ska jag klä på mig kofta och tjocka sockar, för jag ska nämligen ut och fotografera stjärnhimmelen.

MOTHER EARTH

Myser med min trötta katt i skenet av finaste jordgloben som jag fick i julklapp. Imorgon åker jag till mormor och morfar och firar jul nummer 2.

Snart ska jag se på film. Fast jag vet inte vilken. Jag vill se en fin film. En sån som stolthet och fördom, Jane Eyre eller Never let me go eller Försoning. Men dem har jag sett. Och jag vill se något jag inte sett förut. Någon som läser detta kanske kan tipsa mig om en fin film? Ni vet en såndär som man blir alldeles lycklig av. Men som får en att gråta också.

Men först ska jag måla små galaxer på mina naglar. Hoppas ni mår bra, för det gör jag med en spinnande katt i mitt knä och öronen fyllda med fin musik.

Granen står så grön och grann i stugan.

Idag hade vi en liten hamster i julgranen.

Fast det fanns ju vanliga julgrans pynt också :)

Har ni satt upp granen ännu?

Gåsslips runt halsen.

Förra veckan lärde Amanda mig att vika fina skjortor med gås slipsar av tjugolappar. Sån himla fint.

Nu sitter jag och kämpar på med det sista på min romanuppsats.

Together

Igår köpte jag finaste klänningen med finaste mönstret på.Mer än så vill jag inte visa. Hoppas ni har det bra såhär innan jul <3
Jag vet att jag är "lite smått" besatt av renar, hjortar, rådjur och vargar. Men jag kan inte hjälpa det. Dem är så fantastiskt vackra.

Rivets.

Idag hittade jag en jätte mysig skjorta på röda korset.
Som jag bestämde mig att pynta lite med några nitar. Så jag gick på Panduro och köpte två paket.

Först så la jag upp nitarna på kragen för att se hur många som skulle behövas och hur dem skulle ligga.
Sedan är det bara att trycka fast dem. För att trycka fast dem på baksidan använde jag en tång.

Sedan blev det såhär fint.

PERTH

Den finaste, underbaraste, hjärtskärande, värmande och bultande låten just nu.

TUMBLR.COM


Nu är det så att jag skaffat tumblr. Om ni vill ta er en titt behöver ni bara klicka på bilden ovan eller på länken i menyn till höger ♥

Wolf and deer

En bild serie som jag gjorde till en skoluppgift i adobe Illustrator (som jag för övrigt inte går ihop med, så jag är ganska stolt att jag ens lyckades åstakomma något alls. Länge live photoshop säger jag bara.)

Hoppas ni förstår lite av det dolda medelandet i bilden.

To the edge of the earth

Det är så väldigt mörkt ute nuförtiden. Det känns som om solen knappt hinner inta sin plats på himlen innan den faller ned igen. Och de få timmar solen skiner ned på marken sitter jag innomhus och jobbar. Men på torsdag blir jag fri. Fast egentligen inte. Har ju massa saker att göra på lovet också. Men det ska vi inte tänka på. För det är snar jul!

Nu ska jag städa rummet, dansa till Jul hos Mange och rita tills mina händer värker. Jag hoppas ni har det bra :)

Redigering och sånt.

Jag har fått flera frågor om hur jag redigerar mina bilder. Svaret är att det är ganska olika beroende på hur bilden ser ut och vilken känsla som bilden ska ge åskådaren. Men jag ger er ett exempel på hur en redigering av ett foto kan se ut.

Jag redigerar mina bilder i Adobe Photoshop CS5. Jag brukar använda min ritplatta (wacom bamboo pen) när jag arbetar i adobe program eftersom allt går så mycket fortare och smidigare då.
Först öppnar jag bilden i photoshop. Eftersom jag fotograferar mina bilder i raw format så öppnas camera raw när jag öppnar mina bilder. I camera raw (som ni ser här ovan) brukar jag inte göra så mycket mer än att ljusa upp bilden och rätta till vitbalansen om den är åt skogen.Jag börjar nästan alltid med att duplicera bakrundslagret som en säkerhetsåtgärd ifall jag skulle ångra mig.Jag brukar inte retuschera ansikten mer än att ta bort någon finne eller ett sår. Jag vill att personen på bilden ska se ut som han eller hon gör i verkligheten, inte som en porslinsdocka. För trots allt har vi alla porer, födelsemärken och rosiga kinder.Största delen av den redigering jag gör av mina bilder sker med kurvor. Här ändrar jag ljus, skuggor och färger.Det brukar se ut lite såhär när jag är klar.Till denna bild kände jag att jag ville ändra lystern och färgmättnaden lite.Och att bilden behövde beskäras.Eftersom färgen i ögonen tonades ned lite av att jag ändrade lystern och färgmättnaden målar jag fram färgen igen genom att måla med svart pensel på vektormasken som funkar så att allt som är vitt är synligt och allt som är svart är osynligt.Då blev det såhär.Jag ljusade upp ögonen lite.Öppnar bilden i linskorrigerings verktyget.Här lägger jag på en lätt vinjett.Och såhär blev resultatet.

Hej.

Filosoferar, lyssnar på Bon Iver och målar.
Imorgon är det en vecka kvar till julafton. Och jag har ingen julkänsla alls. Så ni kanske har lust att skicka några fina jul låtar och länka till vackra vinter bilder? :'3

Svaren.


Här kommer svaren på frågorna ni ställde här.

- Vad fick dig att börja blogga?

Jag tror det var så att jag ville ha en plats att samla mina foton på från första början. Som ett litet galleri där vänner och släkt kunde ta sig en titt.


-Vad är det finaste du vet?
Universum.

-Har du en aning om varför mina bilder blir knastriga när jag laddar upp dom till bloggen? De blir knastriga när jag använder photoshop men när jag kollar på dom på datorn är de som vanligt?

Det skulle vara möjligt att du sparar dina bilder i filformatet gif. Detta brukar göra att bilderna blir knastriga och korniga av sig. Pröva att spara i png format istället.

-Jo jag undrar om du inte kan berätta lite hur du redigerar dina bilder(jättefina!!) Vilket program och så, vilka effekter. Ja, sånt! Det kanske inte var en direkt fråga. Men jag har en sådan också.

Tack, ett inlägg om det är påväg. Ja, fast grejen är att jag inte kan komma på vad det är jag inte kan berätta. Men jag antar att det är bra, då kan det ju inte vara något farligt menar jag. ;)

-Vad är din absoluta största dröm? realistisk eller ej (:
Att kunna försörja mig på något jag älskar.

Kameran och Jag - en resa genom arkivet.

Den 25 december 07:40, stod pappa och jag utanför Elgigantens dörrar i väntan på att dem skulle öppna. 30 minuter senare satt jag vid köksbordet med en låda liggandes framför mig. Det var inte vilken låda som helst, det var min låda. Och det mest fantastiska var att det som fanns i lådan också var mitt.

För första gången skulle jag kunna fota, på riktigt, med en riktig systemkamera. Och det bästa var att jag betalade den själv. Att köpa något så dyrt för pengar jag tjänat ihop själv tillsammans med present pengar från julaftonen. Att stå där och räcka över pengarna är det bästa jag gjort, jag kommer aldrig ångra mig.

Och här sitter jag nu. Snart ett år senare och bläddrar igenom arkivet på bloggen och jag ser hur både min personlighet och förmåga har ändrats under året som gått. Så jag tänkte att vi tar det från början.

▲2010- december.

Detta är en av dem första bilderna jag tog med systemkameran, som faktiskt hänger på vardagsrumsväggen som en stor fototapet.

▲2011- januari

Här hade jag en period där jag gillade när bilderna hade väldigt ljusa mittpunkter.

▲FebruariSolen började kika fram och smälta snön från alla grenar och trädtoppar.

▲Mars

Första gången jag använde mitt nya objektiv, canon 50mm 1.8 II.

▲April

Det blev vår och mitt intresse för naturfotografier blev allt mer framträdande.

▲Maj

Jag tog mina första riktiga porträtt bilder. Min syster fick agera modell.

▲Juni
Det blev sommarlov och jag hade mer tid för fotograferingen än någonsin.

▲Juli
En månad av mjuka hästmular, fiskmåsar och döda ekorrar.

▲Augusti

Jag började gilla bilder med en knastrig skärpa i. Här blev inläggen också färre i och med att jag började gymnasiet.

▲September
Hösten kom och mina bilder fick andra färgtoner.

▲Oktober
Jag gjorde min första film. *Se i HD <3*

▲November
Andra gången jag fotade porträtt. Det var ungefär nu som jag blev förälskad i porträttfotografi.

▲December
Och här är vi nu.

Det känns faktiskt väldigt konstigt att se hur jag själv har utvecklats som fotograf på en relativt kort period. Det är svårt för mig att föreställa mig att bilderna långt bak i arkivet faktiskt är fotade av mig. Men samtidigt är det roligt att se att jag förbättrats sedan jag fösta gången höll i min kära kamera.

Eller vad tycker ni?

Som avslutning jämför jag fotografier med liknande motiv, fotograferade med mer än ett års mellanrum.

2011                                                                                                                    2010
Sista chansen att fråga mig något  HÄR, innan jag börjar besvara frågorna.

Luciatåg, leenden, darrande händer och pussar i nacken.

Era fina berättelser <3 Som både fått mig att le, sjunka ihop och fått mitt hjärta att slå ett slag extra.


▲Jag vaknar och är ovanligt pigg. Troligen på grund av att det är lucia, gör mig alltid lite upprymd. Tar en dusch och sätter på mig min nya tröja som jag längat så efter att få använda. Tittar på julkalendern och blir lite halvbesviken.. det var bättre förut, de senaste dagarna har varit rätt trista. Springer som varje dag den sista biten till spårvagnen och börjar min resa till min mysiga skola som tar exakt 22 minuter. Överraskas av glögg i entren framför den stora granen när jag kommer fram och får se ett fint lusia tåg. Sedan var den mest plugga, plugg, plugg.... och plugg.
►Idag har jag sjungit i ett luciatåg bestående av 7 personer. vi var på ett café och sjöng. jag sjöng solo på en vers och darrade i både händerna, fötterna och i rösten men det gick bra. det sa dom då i allafall. jag tycker så himla mycket om att sjunga men det är så himla naket också. så man blir glad när det går bra.♥Jag spontan-smsar honom och frågar om jag kan ta bussen till honom när skolan slutat och han svarar "Ja" med ett litet hjärta efteråt. Jag raffsar ihop kläder och busskort och småspringer på den blanka vägen upp till busshållplatsen. Det är Lucia och dagen till ära så har all snö regnat bort och det har blivit glashalt på vägarna, jag halkar till några gånger men lyckas hålla balansen, jag har Kent i öronen och en känsla av
lycka i bröstet.
Jag åker den ungefär fyrtio minuter långa bussresan till honom, småspringer till hans hus och ringer på hans bruna dörr och bara några sekunder senare öppnar han och tar emot mig med en varm kram, jag pussar honom i nacken och han viskar "jag älskar dig" samtidigt som han håller om mig hårdare än vanligt.
Idag var sista dagen vi jobbade med ett grupparbete som vi ägnat ganska mycket tid efter skolan till. Han som jag haft en crush på under denna gymnasietid var i samma grupp som mig. Idag när jag gick hem så nsåg jag att även om det har varit jobbigt så kommer jag sakna detta arbete, eller ja jag kommer sakna att höra honom säg "bra gjort" "vad tycker du?" och uppmuntrande leenden och hjälp när min osäkerhet tagit över.Idag bestämde jag mig för att inte trycka ner mig själv mer och göra mig mindre än vad jag är. Jag bestämde mig för att jag och Han inte ska bli mer än vänner, Han som får mig att vilja vara som Han vill att jag ska vara. Inte mig själv. Han som får mig att känna mig dålig och obetydlig.◄Jag vaknade av att mamma kom in med lussebullar och pepparkakor med ett ljus och sjöng luciasången. Efter skolan gick jag iväg till träningen och väl där simmade jag mitt fortaste jag kunde och efteråt gick jag förbi affären och köpte frukt. Bananer för det var det enda ekologiska som fanns. Sen gick jag hem och åt lite middag. Det var allt, kram på dig.Att vakna en morgon och upptäcka att det inte längre gör någonting att vakna upp helt ensam i en 180cm förstor säng. att det inte längre gör någonting att han inte går bredvid en och håller en i handen. att vakna och upptäcka att man har kommit över pojken som man varit olyckligt kär i, i tre år.


Kan berätta om min dag igår.
Jag gick på lucia och det kändes som om jag var på hogwarts. Allt var magiskt men tyvärr var det några pojkar bakom mig som pratade hela tiden och jag kunde koncentrera mig. Sedan så åkte jag hem för jag fick sms som fick mig att gråta på torget, på bussterminalen, på bussen, på vägen hem, på toaletten osv. Det var en väldigt jobbig dag igår. Men tack för att jag har en vän som verkligen bryr sig, jag tackar för att det finns sådana människor. Synd bara att vi bor 23423423 mil från varandra. åhJag fick med mig min pojkvän på ett luciatåg. Vi hade världens bästa dag tillsammans. Det sa han själv sen när vi skulle sova.▼Har köpt julklappar i ungefär femtongradig värme, väldigt konstigt men fint. åkt pariserhjul med. <3


Flickan och kråkan.

Kan ni inte berätta om er dag? Eller bara om något dom har hänt. Så gör jag ett fint inlägg med era berättelser sedan :)

LOGO

Idag gjorde jag min alldeles egna logga. Jag tänkte att ni kanske ville veta.
P.S. ni kan fortfarande ställa mig finurliga frågor i DETTA inlägget om det är något ni funderar över :)

Gyllene.

Efter att ha läst Annikas fina inlägg med glittriga djur var jag tvungen att göra mina egna. Efter några timmars letande efter glitter i huset utan framgång tänkte jag att det kanske funkar med nagellack också? Så jag provade.Eftersom giraffen var så fläckig av sig grundade jag först med ett orange/brunt lack.Sedan målade jag med två lager guld nagellack.Och se så fint dom glänser på min bokhylla!

Fototävling, bidrag.

Med denna bild på mina kära vänner Hanna och Midori (<3) tävlar jag i Siris fototävling med temat "fint" där man kan vinna priser från http://www.fotofyndet.se/.
Tävlingen hittar ni här

Sånt där man bara kan börja skissa på en fredag kväll.
Glöm inte frågestunden i inlägget nedan ;)

Ja, bilden säger nog det mesta ;)
Eftersom ni som läser min blogg har blivit bra många fler (galet!<3) så kanske ni vill fråga mig något?

Det kan vara allt ifrån hur vidare om gräset verkligen är grönare på andra sidan till vilken ringsingnal jag har på telefonen. Fråga på bara. Så ska jag svara så gott jag kan :'D

If

Just nu vill jag...att det ska vara såhär fint på marken.Göra bacon-high five med Hanna.Vika fåglar.
Men istället sitter jag och pluggar inför provet i samhälle på fredag.

Beat it


Lonely Heart Beats IV

Nu ska jag och pappa åka iväg på IKEA och köpa en ny matta. Hoppas den finns kvar, det börjar ju bli lite kyligt om fötterna nu.

Lonely Heart Beats III

Sitter och jobbar för fullt på skolarbetet i Illustrator. Inte mitt favorit program om jag får säga så. Allt tar så mycket längre tid att göra än om jag hade gjort det i Photoshop. Men jag antar att man måste pröva på något nytt för att lära sig.

We watch the sun switching in the sky, off and on.


Idag sken solen genom mitt fönster som flytande guld.

Lonely Heart Beats II


Hanna är en riktig hamstertjusare tycker jag. :3

Lonely Heart Beats

Idag fotade jag finaste Hanna och Midori. Har ungefär 600 bilder att bläddra igenom. 

Har funderat mycket på senaste tiden att göra en portfolio. Vad tror ni om det? :)

11-12-02


Map.


Gjorde en liten fotovägg idag med några teckningar, kartor och gamla fotografier.Några av teckningarna är ganska nya.Andra är flera år gamla. På dem översta två fotografierna är jag 4-6 år. Fint tycker jag.Sedan så ville jag bara visa vad jag köpte på myrorna i söndags när jag var på julskyltningen. Inser nu att jag måste köpa mer röda kläder. Det är ju faktiskt jätte fint.

9

På lördag ska jag fotografera tillsammans med Hanna och Midori.

Tills dess. Se denna. För den är så himla bra.
Och lyssna på denna.


RSS 2.0