Välkommen

Jag har sett att många nya läsare har trillat in här efter att jag fått vara med på blogg.se's startsida! Först och främst: Tack för alla fina kommentarer ni gör mig så otroligt glad! Jag hoppas att ni som aldrig varit här förut vill stanna kvar.

Även fast jag lov just nu så har jag ganska mycket för mig. Jag håller på att förbereda för öppnandet av min shop och har inte tid för mycket annat. Tyvärr har det varit en massa krångel med skrivaren som har tuggat sönder många av mina dyra papper. Dessutom har färgen tagit slut så jag måste vänta på att den ska komma ect. På grund av alla dessa problem har jag ensast haft möjlighet att skriva ut 3 prints på räven och 14 prints på fågeln. Jag får helt enkelt vänta tills nästa vecka med att skriva ut resten.


Medans jag väntar på att kunna skriva ut flera prints ska jag försöka måla en massor så att det finns fler saker att välja på i min shop när den väl öppnar. Detta är vad jag sysslat med just nu.

HÖSTKRAMAR!

"En förändring"

När jag skulle välja vad jag skulle skriva om i detta inlägget gick jag och funderade på detta ganska länge. Eftersom  tecknande och målande alltid har varit en stor del i mitt liv tror jag att detta kan bli en ganska intresant resa genom tiden där ni får se hur mycket min stil när jag ritar och tecknar har förändrats och utvecklats genom åren.

Låt oss gå tillbaka till 2008/2009. Detta är tiden då jag verkligen börjar rita regelbundet. Dessa bilder finns kvar eftersom jag lagt upp dem på diverse hemsidor. Allt innan denna tid har antingen gått förlorat vid byte av datorer eller så finns dem inte digitalt. Om jag minns rätt så höll jag mycket på med manga eller dylikt 2006/2007. Mellan 2008 och 2009 började jag för första gången måla djur/människor digitalt i photoshop eller programmet gimp med hjälp av datormusen.

De tre översta bilderna är från 2008 (hästen, illern och örnen), resten är fån 2009.

2010-2011 var åren mitt intresse för fotografi tog över mitt tecknande därav den lilla mängden bilder. Jag ritade inte så mycket och när jag väl gjorde det skedde det oftast digitalt, det jag ritade blev sällan färdigställt. Nu med en ritplatta istället för med en datormus.
2012- 
I år har jag färdigställt endast två digitala målningar.

Förutom dessa två har jag börjat rita och måla analogt igen.


Nu tänkte jag att ni själva ska få sammanfattad det hela. Tycker ni att jag behållt vissa grejer i min stil när jag ritar och målar eller har jag förändrats helt? Isånnafall har jag förändrats till det bättre?

En fluffig dröm.

 
Jag är nu ägare av kanske den finaste tröjan i världen.

Föresten, jag har siktat in mig på en Fjällräven Greenland jacka nu i vinter. Är det någon som är trött på sin och vill sälja? (Jag är lite osäker på storlek eftersom jag hört att de ska vara ganska stora i storleken)

"Brusiga bilder"

Om en vecka har jag höstlov och all minn energi kommer att läggas på att få ordning på min shop och förhoppningsvis få den öppnad! Tills dess dricker jag te i sängen och kollar på serier. Ni glömmer väl inte att sista delen av Tork aldrig tårar utan handskar sänds ikväll på ettan?En ÖVERRASKNING!

Okej, nu kan jag inte hålla mig längre. Jag har jobbat lite med ett projekt den senaste tiden. Detta projekt har tagit upp ganska mycket av min enegri, främst pågrund av att jag går och grubblar på detta hela tiden. För att komma till saken: JAG HAR GJORT MIN ALLDELES EGNA SHOP! Där kommer ni kunna köpa prints av mina målningar och illustrationer som ni sedan kan sätta upp på väggen hemma hos er!
 
Jag har fortfarande massor som ska ordnas innan det är klart och det vore väldigt snällt om ni som har erfarenhet av detta kunde mejla mig och tipsa mig/berätta hur ni gör.
 
När jag inte pysslar med min shop och allt som hör till så lyssnar jag mest på Bon Iver med mina nya hörlurar.
Det vore roligt att veta hur många som är intreserade av att köpa mina prints, lämna gärna en kommentar<3

Till födelsedagsbarnet!

 
Idag fyller en av mina närmaste vänner 17 år! Emma-Lee lärde jag känna när jag började gymnasiet, hon är tokig i katter (fast hon ä alergisk), The beatles, bebis grisar, igelkottar, sengångare, hello kitty, pandor, ja allt som är gulligt helt enkelt. I födelsedags present bakade jag massor av chocolate chip cockies åt henne som hon fick i två stora kakburkar. FÖDELSEDAGS KRAMAR TILL DIG EMMA-LEE

Finalist!

Hej mina kära vänner. Nu är det så att jag blev finalist i Majas fototävling! Det skulle var jätte snällt om ni ville gå in och rösta på det bidrag ni tycker är finast (förhoppningsvis är det mitt, mitt bidrag är nummer 3) <3 Ni kan rösta här, Kramar!

fototävling

 

Med denna bild anmäler jag mig till fotogeniquee's fototävling där man man vinna presentkort från sheinside.com och kamda.se där du tex skulle kunna köpa en reflexskärm.

Jag har undvikt detta tills sista anmäningsdagen eftersom jag inte alls kunde bestämma mig för vilken bild jag är mest nöjd med. Så släppte på alla tankar, låtsades att jag var någon helt främmande människa och bläddrade igenom mitt arkiv på flickr. Jag fastnade mest för denna. Mest på grund av ljuset, färgerna och ensamheten i bilden.

Torka aldrig tårar utan handskar


Bilden är animerad av mig och tillhör mig. Vill ni ha den på er tumblr kan ni reblogga den här, vill ni lägga upp den på eran blogg får ni mejla och fråga mig (adressen står i menyn till höger).

Igår visades första delen av Torka aldrig tårar utan handskar på svt. Även om jag såg avsnittet i min stackars lilla iphone så har jag nog aldrig blivit så berörd av en serie som jag blev av denna. Jag längtar så tills nästa måndag och måndagen efter det. Jag tror att sverige behöver en serie som denna. Jag tror att jag, du, din syster, bror, mamma, pappa och bästa vän behöver en serie som denna.

Har ni inte sett den: se den.
Har ni sett den: se den igen.
Har ni redan sett den igen: se den två gånger till.

En liten knuff i rätt riktning

Att ta beslut som går ut på att kritisera mig själv (på ett bra sätt) är inte min starka sida. Därför tänkte jag nu be er om hjälp. Maja på Fotogeniquee håller i en fototävling och för en gång skull känner jag mig riktigt tävlingssugen.


Nu till problematiken. Jag vet inte vilken bild jag ska tävla med! Jag har ju såklart några bilder jag tycker extra mycket om. Men det skulle underlätta om ni kunde säga era favorit fotografier som jag tagit och sedan så kan jag välja min favorit utav dessa. Vad tror ni om det?
 
Antingen kan ni bläddra igenom mitt arkiv här på bloggen eller så kan ni kolla igenom min Flickr där det finns några bilder. Länka sedan bilden jag har fotat som ni tycker om mest i en kommentar i detta inlägg. 
 
Kramar<3
 

"Mina bästa kläder"

Eftersom jag är dunderförkyld orkade inte jag dra fram stativet och ta bilder med kläderna på (jag garanterar att det inte hade varit det finaste att titta på pga trötta ögon. smutsigt hår och snor i hela ansiktet) så får ni nöja er med detta.

Klänningen till vänster har ni redan sett, den kommer från rutmfl. Jag hittade den i en stökig fyndlåda för 50kr. Den vita t-hirten med paljettkrage kommer från hm och kostade 199kr.

Till höger, den blåa klänningen med krage kommer från zara jag minns inte vad den kostade. Den vinröda stickade tröjan är ifrån hm och kostade 199kr.

Detta är då några av mina finaste käder (nu i höst och vinter) som jag har på mig så ofta jag kan.

Virkat och HanaPee

Igår var jag på eriks hjälpen en snabbis, där träffade jag HannaPee vilket var jätte trevligt! Efter att jag hälsat på henne och tagit en bild så hittade jag detta fina virkade överkast. Jag vet inte hur länge jag har gått och letat efter ett sånt och ni kan tänka er hur glad jag blev när jag hittade det! 119kr kostade det mig och det var det värt!

Sena oktobernätter


This is not a place
Not yet awake, I'm raised of wake

Fall is coming soon, a new year for the moon
Never gonna break

Sitter på sängen och gör mig så liten som möjligt. Nyss spelades Beth/Rest men jag orkar inte bry mig om att vända skivan. Knastret från vinylspelaren bryter den kalla tystnaden. Det är oktobernatt och jag sitter vaken och tänker på framtiden. Allt känns så hopplöst just nu. När allt man drömt om helt plötsigt inte längre är innom räckhåll. När världen känns avlägsen och när man slutar hoppas. Då slutar man leva. Man andas, äter, sover, pratar men man lever inte. Utsidan blir ett skal och insidan ett mörker. Ett mörker som ibland tar sig igenom skalet men som oftast håller sig inne. Men jag tänker inte gå sönder. Jag ska laga det som är trasigt och jag ska bli starkare än någonsin. Snart. 

Never gonna break

"Lille katt, lille katt"

Fem år har det nästan gått sedan jag pratade med mamma i telefonen och kunde höra någon jama i bakrunden. Det lät mer som om mamma och pappa var på opera, inte att de satt i bilen påväg hem med en kattunge i baksätet. Men det var just vad dem gjorde. Nån timme senare hör jag hur de kliver ur bilen och pulsen springer maraton lopp. Buren ställdes ned på golvet i hallen och i sen satt en liten grå pälsboll och jamade. Det var inte svårt att bestämma vad den lilla gråa dammtussen skulle få heta, det var ju uppenbart. Grålle. Nu fem år senare i skrivande stund sitter han fortfarande i hallen och sjunger sin opera, han vill ut men det regnar så han springer bara ut och in hela tiden.
Eftersom jag vägrar släppa ut honom puttar han upp dörren till mitt rum, går ett varv runt rummet innan han sätter sig mitt i rummet på min matta och stirrar på mig. Jag tror att han vet att jag skriver om honom för han slutar inte stirra på mig, eller så är han sur på mig fatt jag inte släpper ut honom. Jo han är sur över det. Men han är inte sur jämt. Bara när han inte får som han vill eller när han blir lämnad ensam länge. Annars så är han världens bästa. Man ramlar över honom för han ska alltid stryka sig mot benen (speciellt när man är i köket, då får man vara på sin vakt) Han är så grå att det är lätt att av misstag sätta sig på honom för han smälter in så bra i möbler/täcken/filtar. När jag går till bussen på morgonen följer han ibland efter, så jag måste bära hem honom igen eftersom han inte hittar hem. Han har den mjukaste, tjockaste och gråaste pälsen som finns. När man pussar honom på nosen slickar han alltid sig om munnen. Han älskar att sova på min nya matta och han vill vara Han är Grålle och jag älskar honom.

Ni som följer mig på Instagram (Imdevined) har nog märkt att Grålle brukar få vara med ganska ofta, så här får ni ett litet collage.
katt pussar <3
 

"Ett foto i timmen"

09:30 vaknar av att solen har gått upp och lyser upp mitt rum. Jag ligger kvar i sängen och lyssnar på podcast.
10:30 sitter och läser Monki magazine på min bästa matta.
11:30 gick och gjorde brunch.
12:30myste med den här goa killen.
13:30 tog en promenad.
14:30 hamnade på en loppis som tyvärr bara hade öppet till 15:00 så jag hann inte titta så mycket.
15:30 var påväg hem.
16:30 mormor och morfar hälsade på en snabbis. Den norska koftan fick jag av mormor och pepparkaksburken köpte jag på loppisen för 2 kr.
17:30 åt jmiddag, det blev en klassiker.
 
18:30 lyssnade på vinyl och satt i sängen och ritade.
19:30 John Watson och jag åt geléhallon och lyssnade på Mozart på vinyl.
20:30 drack te och läste Jane Eyre.
21:30 tittar på bästa bästa Sherlock och träffar John W igen.

RSS 2.0